keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Budjettiongelmia

Meillä ei ole pohjatonta rahakaivoa. Valitettavasti. Useimmat kuitenkin tuntuvat kuvittelevan niin. Varsinkin ne, jotka näkevät mahdollisuuden saada "pohjattomasta kaivosta" itselleen osan. Remppamies ehdotti koko yläkerran remontista aivan hullua summaa. Lähes puolta kokonaisbudjetista. Ei onnistu. Jos remonttimiehen palkkaan menisi puolet, niin milläs sitten ostetaan kaikki remontissa tarvittavat materiaalit? Jäisi reiskan tekeminen puolitiehen, kun ei olisi matskua, millä toteuttaa.

Nyt kysytään parista muusta paikasta tarjousta ja jos ei onnistu, sitten tehdään kaikki itse ja talkooavulla. Alun perinkin tarkoitus oli tehdä itse, mutta kun emme ole alan ammattilaisia, sen takia osaan töistä ottaisimme mielellämme osaavan remonttireiskan joko tekemään yksin tai auttamaan meitä.

Omakotitalo näyttää edelleen olevan jonkinlainen statussymboli joidenkin silmissä. Ei se vaan ihmisestä rikasta tee, jos ottaa lainaa ja ostaa sillä rahalla talon. Pankkihan meilläkin suurimman osan omistaa. Ja näin se taitaa olla myös suurimmalla osalla talon hankkineista. Joten talon remontoimisen kanssa on sitten koitettava luovia parhaansa mukaan joko lisälainan tai säästöjen turvin. Katsotaan, kuinka tässä käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti