lauantai 21. heinäkuuta 2012

Yrttejä laatikkoon

Muutamana keväänä ovat kaikki puutarhatuotteita myyvät liikkeet yhtäkkiä olleet täynnä toinen toistaan "kekseliäämpiä ja toimivampia" yrttilaatikoita. Osta paketti kotiin ja kokoa sitten itse, sitähän ne tahtoivat sanoa. Itse olisin saattanut sellaiseen jossain vaiheessa sortuakin, mutta onneksi oli mies kaupassa mukana, kun yrttilaatikko tuli puheeksi. Mies katsoi valmiiksi rakennettua mallia kerran ja tuhahti "Tuollaisenhan nyt rakentaa itse hetkessä... ja melkein ilmaiseksi." Selvä, totesin. Ja niinpä mies tarttui tuumasta toimeen ja tehdä pamautti hyvin toimivan yrttilaatikon, joka sai täytteekseen yrttejä sekä salaatteja ja tilliä siemenistä. Mikäs sen mukavampaa, kuin kerätä salaatteihin ja muihin ruokiin kaikki vihreä suoraan omasta maasta.
Minttu kasvaa nopeasti ja rönsyilee, joten se kaipaa monivuotisena yrttinä paljon harvennusta. Taustalla viinisuolaheinä ja timjami.

Oregano on mahtavassa kasvussa.

Yrttilaatikko on toiminut muuten mainiosti, ainoa ongelma ovat olleet naapureiden kissat, jotka varsinkin aluksi kokivat rakennelman hiekkalaatikokseen. Jos ymmärtäisimme kissoja, meiltä ehkä heruisi sympatiaa, mutta valitettavasti olemme koiraihmisiä, joten tällä pihalla kissat saavat huutia, jos tulevat nähdyiksi. Tai oikeastaan ei. Vaikka olisimme kissaihmisiä, epäilen, että yrttilaatikon tai itse asiassa koko pihan käyttö henkilökohtaisena huussina kävisi yli ymmärryksemme.

Yrttilaatikon urinaariongelman ratkaisin väliaikaisesti korkeilla oksilla, joten kissat eivät enää yksinkertaisesti mahdu laatikon koloihin tarpeilleen. Hyvin on toiminut, mutta ehkä tulevaisuudessa laatikko kaipaa tämän asian pohjalta hieman tuotekehittelyä. Vinkkejä otetaan kernaasti vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti